Välkommen till Kärnstark, en värld full av möjligheter!

Kärnstark är en modell där du får verktyg att öppna dörren till din inre kärna, utforska ditt sinne, ge näring till din kropp samt sätta igång en rörelse för att du skall uppnå trygghet, balans och styrka i livet. En unik möjlighet för dig att vara hållbar hela livet!

Kärnstark föddes från vår längtan att bidra till människors högre välmående genom något enkelt, roligt och konkret. Kärnstark har formats genom nyfikenhet, lång erfarenhet och kunskap samt vad vi ser att vi människor behöver som enskilda individer men också som grupp.

Har du kommit till punkten i livet då du känner att det är nu eller aldrig? Du vet att en stark kropp och ett lugnt sinne är livsviktigt men det är inte så lätt. Först ska du läsa på den senaste forskningen och leta upp de bästa verktygen. Sedan ska du också se till att faktiskt använda dem. Tillsammans är allt enklare och framför allt roligare.

Varför Kärnstark?

Många av oss har tuffa utmaningar så som:

 • Psykisk ohälsa, hög stress, utmattning och utbrändhet
 • Symptom som sänker vår energi
 • “Offer” perspektiv, som leder till tröghet, trötthet och ineffektiv tillvaro
 • Grundprogrammeringar som t ex “jag duger inte”, “jag är inte tillräcklig”“alla andra är idioter” “det är alla andras fel”
 • Värk, stelhet av för mycket stillasittande eller andra orsaker

Det vi bidrar med i Kärnstark är:

 • Verktyg att förebygga utmattning, stress och psykisk ohälsa
 • Att öka nyfikenheten för hela dig, tanke, känsla, kropp och själ
 • Verktyg att vara mer i flow och se möjligheter, bli mer effektiv med mindre friktion
 • Ökad självkännedom
 • Ökad medvetenhet
 • Personlig utveckling
 • Verktyg att låsa upp negativa grundprogrammeringar 

I Kärnstark erbjuder vi  enskild coaching, rådgivning, kurser, föreläsningar och inspirationsdagar där du lär dig de mest beprövade metoderna för ett högre välmående med en starkare insida. Vi hjälper dig att faktiskt åstadkomma de resultat du önskar.

VÅR FILOSOFI

Hos Kärnstark får du hjälp och stöd att ta fram din egen kraft, ditt unika jag samt förstå hur allt hänger ihop!

Vi ser på människan som en helhet där våra tankar, känslor, kropp och själ hänger ihop. Vi vet också att alla delar inom oss behöver få stöd och näring för att växa, utvecklas och framförallt för att vi skall vara hållbara och friska. 

OM VÅR MODELL

Vår modell för att stärka dig som individ består av tre delar, sinne, näring & rörelse.

Här beskriver vi innehållet i de tre delarna. Klicka för att läsa mer!

Ditt sinne är som en tanke- och känslofabrik. Du tar in information från omvärlden genom dina sinnen som ögon, öron, känsel, smak och lukt, balans och hela kroppens helhetskänsla av din fysiska kropp. Denna information reser till din hjärna där den behandlas. Hjärnan använder tidigare erfarenheter och minnen för att förstå vad som händer.

När informationen bearbetas i hjärnan, skapar den tankar och känslor. Tankar är som ord och bilder som du tänker i huvudet. Känslor är som signaler som säger hur du mår – som glädje, ilska eller lugn.

Dina tankar och känslor påverkar hur du agerar. Om du tänker positiva tankar och känner dig glada, är det mer troligt att du agerar på ett positivt sätt. Om du har negativa tankar och känner dig orolig, kan det påverka hur du beter dig.

Det är viktigt att förstå att du har en viss kontroll över ditt sinne. Du kan träna dig själv att välja positiva tankar och hantera känslor på ett hälsosamt sätt. Genom att vara medveten om hur ditt sinne fungerar kan du påverka ditt sätt att leva och skapa en mer positiv och balanserad upplevelse av livet.

Ditt medvetande är där du tänker och bestämmer saker. Ditt undermedvetna är som en dold del som påverkar dig utan att du märker det. Du kan göra positiva förändringar i ditt liv genom att säga positiva saker till dig själv, tänka på bra saker och göra övningar som lugnar ditt sinne.

Genom att göra detta skickar du bra meddelanden till din ”dolda del” som hjälper dig att känna dig bättre och göra bra saker. Tänk på det som att lära din inre del att göra det som är bra för dig. Det tar tid, men det kan hjälpa dig att ha ett lyckligare och mer positivt liv.

Att programmera om ditt undermedvetna kräver tid, tålamod och konsekvens. Ju mer du medvetet arbetar med att påverka ditt undermedvetna i positiv riktning, desto mer kan du forma din upplevelse av livet och ditt beteende på ett sätt som stödjer dina mål och välbefinnande.

I denna del vill vi öppna upp och väcka det du redan har  inom dig, en otrolig kraft och förmåga att forma din egen trygghet och styrka.

Vi hjälper dig att se hur du kan utveckla och expandera din inre värld genom att se på dig själv på ett nytt sätt och släppa det som varit.

Genom meditationsövningar, samtal och träning samt att öva på att uttrycka dig i såväl skrift, tal eller konst, kan du upptäcka nya dimensioner av din styrka.

Ett viktigt verktyg för att ge dig själv större möjlighet till förändring är att vara nyfiken och tro på möjligheten att utvecklas och växa. Vi ger dig ett utrymme att släppa taget om gamla mönster och det som inte längre gynnar ditt välmående.

Genom att använda de verktyg och tekniker vi lär ut kan du forma din framtid på ett sätt som fyller dig med stolthet och inre styrka.

För att förändras krävs det träning och tålamod och att du ser dig själv med nyfikna icke-dömande ögon. Vi ger dig ett utrymme där du kan vara precis den du är för att bli modig och våga visa hela dig i både styrka och sårbarhet.

Det börjar med att förstå och omvandla negativa mönster från din barndom till positiva drivkrafter. Genom att vara medveten om dina tankar och känslor öppnas dörren till förändring och tillväxt.

Genom vår modell får du hjälp med samtal, övningar och verktyg för att öppna dörren till ditt inre kraftfält, din styrka och drivkraft.

När vi pratar om välbefinnande och hälsa som en helhet, finns det en central del som ofta glöms bort: näring. Det handlar om mer än bara mat; det handlar om vad vi ger våra kroppar för att de ska fungera optimalt. Tänk dig att din kropp är som en maskin som drivs av bränsle och energi, och de val du gör påverkar hur den presterar.

Maten vi äter är som råmaterial för vår maskin. Genom att välja näringsrik mat som grönsaker, frukt, protein och fibrer, ger vi vår kropp de byggstenar den behöver för att vara stark och frisk. Men näring handlar inte bara om mat. Solen, till exempel, ger oss mer än bara ljus och värme. Den ger oss också värdefullt vitamin D, som stärker vårt immunsystem och våra ben.

Tänk på syret vi andas som bränslet som håller maskinen igång. Frisk luft är som en energikick för våra celler och ger oss den vitalitet vi behöver för att vara aktiva och alerta. Det är som om varje andetag fyller oss med livskraft.

Att förstå och välja rätt näring är som att låsa upp en nyckel till välmående. Genom att äta hälsosamt, vara utomhus och njuta av solen, ger vi vår kropp de verktyg den behöver för att stråla. Det handlar om att investera i oss själva och vår framtid. Så nästa gång du äter en måltid eller njuter av solens strålar, kom ihåg att du ger din kropp det bästa bränslet för att blomstra.

Med hjälp av vår metod får du övningar och verktyg att själv fundera ut vad inom näring som är viktigt för dig. Du får också möjlighet till rådgivning för specifika hälso- och kostråd. 

Vårt kroppssystem är som en finstämd symfoni, där varje del spelar en viktig roll. Rörelse är den harmoniska takten som ger liv åt vår fysiska och mentala hälsa. När vi rör på oss, sätter vi igång en kedjereaktion av positiva händelser som främjar vår välbefinnande.

Tänk på nervsystemet som kroppens dirigent – rörelse är den melodin som håller det i balans. Genom att vara i rörelse stimulerar vi vårt nervsystem, som i sin tur svarar med ökad energi och minskad stress.

Lymfsystemet fungerar som kroppens rengöringspersonal. Genom rörelse ökar vi lymfsystemets effektivitet, vilket hjälper till att avlägsna slaggprodukter och toxiner. Det är som att ge kroppen en uppfriskande dusch från insidan.

Det immunsystem som skyddar oss mot sjukdomar trivs också med rörelse. När vi rör på oss, ökar vi cirkulationen av viktiga immunceller, vilket stärker vårt försvar mot infektioner och sjukdomar.

Men det bästa är att du inte behöver bli en idrottsstjärna för att ta del av dessa fördelar. Enkla dagliga rörelser som promenader, sträckövningar och dans kan göra en enorm skillnad. Det handlar om att hitta det som passar dig och din livsstil.

Så om du är nyfiken på att göra positiva förändringar i ditt liv, börja med att röra på dig. Upplev hur rörelse inte bara stärker din kropp, utan också ditt sinne och ditt hjärta. Det är en resa mot ökat välbefinnande, och vi är här för att guida dig varje steg på vägen. 

Med hjälp av din nyfikenhet och enkla, roliga och stärkande övningar kommer du att få nya insikter och erfarenheter som stärker dig och helhetshälsa. 

Är du redo för att kliva in i din egen kraft?